Toppidrottsveckan i Aure dag 1

BJ Sport och IK Stern deltar i tävlingen Toppidrottsveckan, Aure, Kristiansund. Den anrika Göteborgsklubben IK Stern skickar följande åkare:

Samuel Norlén: Brandmannen som kom 97:a i årets Vasalopp. 202 cm lång stakstark slitvarg från Dalarna.

Marcus Johansson: Alpinskidåkaren som sadlade om specialiserade sig på rullskidor. Syns ofta uppe i klubbstugan på träningar, tävlingar och läger. Driver även BJ Sport med försäljningsuppdrag för glasögontillverkaren Casco.

Phlilp Askeroth:  MMA-figthern och multisportaren som börjat åka skidor och gett oss andra något att tänka på. Vann Sternmästerskapen i femkamp på Liseberg i fredags. Fick nästan Onkel Sam att tappa hatten!

Fredrik Anderson: Norrlänningen som började åka skidor när han flyttade till Göteborg. Syns alltid i grupp 4 på Sternträningarna och gillar att plåga sig själv och andra.

: Mister Rullskidor med över 15 säsonger i landslaget! Världsmästare, Svenske mästare och nu även Sternare. Ingen närmare presentation behövs.

Toppidrottsveckan i Aure dag 1

Fullpackad buss med utrustning för rullskidor klassiskt och skate, mountainbikes och löparskor. Mer information om de olika deltävlingarna finns här.

Tävlningsmoment:
Ons 11/8: 28 km klassiskt, masstart på träningshjul.
Tors: 12/8: Fm 38km mointainbike, Em: Rullskidsprint klassiskt stil. Prolog och final.
Fre :13/8: 3000m löpning.
Lör: 14/8: 16km skate, jaktstart som baseras på totalställning från alla grenar.

Parallellt med Toppidrottsveckan går även världscupen på rullskidor där Tobias kommer att representera Sverige och delta i följande grenar:
28km skate
Teamsprint
Sprint 200m

Vi kommer att rapportera dagligen på www.ikstern.se. Tävlingar sänds även på NRK och Eurosport

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentarer